maandag 20 oktober 2014

Oli-fantastisch!

Vandaag beleefden we een fantastische dag in de Zoo van Antwerpen! Geweldig weer, 16 leergierige kids en ontzettend veel dieren om te ontdekken! Na het zingen van het projectlied verlieten we de school en vertrokken we naar het station. De trein bracht ons rechtstreeks naar de Zoo. Een avontuur op zich!
Bij het begin van ons bezoek gaf ik alle kinderen een opdracht mee. Ze mochten allemaal 1 dier kiezen waar zij 'een oogje' op hadden! Benieuwd welke dieren dat waren? Klik op onderstaande foto om het te weten te komen! 
's Ochtends gingen we onder andere naar de training van de zeeleeuwen kijken. We zagen hoe de zeeleeuw op de weegschaal ging staan, zijn tanden liet zien, vuilnis uit het bassin haalde...
Wist je dat je zeeleeuwen en zeehonden heel eenvoudig van elkaar kan onderscheiden? Zeeleeuwen hebben namelijk oortjes aan de buitenkant, bij de zeehonden zitten die aan de binnenkant! Het lijken dus twee gaatjes te zijn! In de namiddag gingen we een uurtje op stap met een gids. Tijdens de rondleiding vertelde ze ons hoe diverse zoogdieren gebouwd zijn om te overleven. Daarna nam ze ons mee naar het spannendste klaslokaal van de hele Zoo! In dit lokaal kwamen we meer te weten over het leven van slangen: hoe ze vervellen, hoe ze eten... Uiteraard mochten we dan ook eens een echte slang aanraken! Bang? Wij niet hoor! Wauw, wat een geweldige start van onze projectweek rond dieren!  

Wist je dat de kinderen ondertussen al vlot kaart kunnen lezen?!